Tävlingar 2001-2008

HÖGMARSÖPOKALEN

Lätt att ta sig runt - svårt att vinna

 

Tävlingen 2007

ÅRETS TÄVLING AVGJORD!

Johan och Lasse Vänglund tillsammans med Conny Bergqvist (i mitten). "Vänglundarna" har många tävlingar bakom sig medan Conny var med för första gångern i år.

Vinnare blev ekipage Vänglund/Bergqvist som med 106 prickar snuvade alla de tre ekipage som redan har två inskriptioner från att ta hem pokalen. Nu trappas spänningen upp ytterligare inför nästa år!

Prisutdelningen bjöd på många överraskningar när de ekipage som placerat sig bra på natten kom sämre på dagen och vice versa. Det var långt ifrån självklart vilka som till slut skulle bli de lyckliga och blöta vinnarna.

Nattetappen vanns av ekipaget Mattsson, Graflind och Materialarna som är ett av de tre ekipage som redan har två vinster. Tyvärr gick det sämre på dagen vilket gjorde att totalsegern låg utom räckhåll.

Dagsetappen vanns av Fårgångsö-Högmarsö-ekipaget Tre långhåriga jävlar med Christer Bergman i spetsen. Delsegern är deras första och därmed har ännu ett ekipage visat framfötterna och bör räknas in i tätstriden framöver.

Även andra priser delades ut. Två sjätteplaceringar på deletapperna räckte till att bli trea totalt för ekipage Peder Karlsson med familj som därmed vann Fårgångsös vandringspris.

Tack till alla funktionärer som hjälpte till under tävlingen! Ni gjorde ett jättebra jobb!

Tävlingen 2008

ÅRETS VINNARE BLEV OCKSÅ POKALVINNARE!

Årets vinnare av pokalen blev ekipage Postis/Paulsson som kammade hem segern med liten marginal till tvåan Graflind/Mattsson. Båda ekipagen hade redan två inskriptioner var i bucklan så det var med spänd förväntan alla väntade på resultatet. Efter seger både på natt och dag stod det dock tidigt klart vilka segrarna blev och de kunde utan tvivel förbereda sig på doppet. Mattsson/Graflind gav dom dock inte någon bred vinstmarginal med de ringa 12 prickarna som skiljde dem åt. Det är bara att ta nya tag och satsa på nästa buckla!

Tjejekipaget Team Graflind visade framfötterna och kammade hem Fårgångsöpriset. Ekipaget följde upp sin fjärdeplats förra året med samma placering i år.

Ekipage Frisk/Eklund spexade i vanlig ordning - i år var det Hawaiitema som gällde. Kanske var det den uppblåsbara palmen på båttaket som förde otur med sig, de erövrade nämligen jumbopriset i år. Bättre lycka nästa år! Vi ser fram emot nästa års tema!

Årets skräll stod rookieekipaget Skolvikens Rookis Alexander Karlström för. Ett gäng unga förmågor som i sin första tävling kom trea totalt. Bra jobbat! Kanske bör de gamla rävarna se upp för dessa killar kommande år...

NYA TÄVLINGSPLATSEN BLEV EN SUCCÈ!

Den nya tävlingsplatsen och arrangemanget för årets tävling och festligheter fick många lovord. Att man inte kunde se starterna från festplatsen var dock ett minus som tävlingsledningen ska försöka ändra på till nästa år. Uppslutningen till prisutdelningen och festligheter var god och vädret kunde inte vara bättre, i alla fall inte ur alla soldyrkares synvinkel, värmen var stundvis tryckande. Bryggplatserna räckte gott och väl till alla som kom med båt. Det stuffades rejält till bandet och öl- och korvförsäljningen gick bra. Styrelsen och tävlingsledningen tar gärna emot synpunkter på det nya arrangemanget så att förbättringar kan göras framöver, skriv gärna i gästboken eller kontakta dem på annat vis.